Köpa lastpallar

Med lång erfarenhet av att tillhandahålla lastpallar så vet vi hur viktigt det är att välja rätt pallar utifrån verksamhetens faktiska behov. Det säkerställer såväl hög effektivitet som kompatibilitet med befintlig utrustning. Men vad bör man egentligen tänka på?

Trots att lastpallen är en avgörande hjälpmedel när det kommer till allt ifrån lagerhållning till transport så tas den samtidigt på många sätt för given. Och ibland är det först när det är dags för nyinköp som man inser att det numera finns en hel del att välja mellan och att ta ställning till. Här är några saker att tänka på när ni köper lastpallar.

1. Välj rätt standard utifrån behov och utrustning

Antalet standarder på marknaden för lastpallar har blivit fler. Och utöver traditionella EUR-pallar har man numera att välja mellan B-pallar, engångspallar, halvpallar, helpallar och pallkragar. Men vilken pall ska man välja?

För att valet ska bli rätt är det viktigt att ha helheten i åtanke. Här är några särskilt viktiga frågeställningar.

  • Vilket gods ska hanteras? Maxvikt, dimensioner, bärkraft och placeringsmöjligheter.
  • Vilken sorts förankring krävs? Fästpunkter och stabilitet.
  • Hur ska godset transporteras? Speditörers krav och lagerspecifikationer.
  • Ska pallarna återanvändas? Materialval och hållbarhet.

Genom att besvara dessa kommer ni att vara på god väg att välja rätt pall utifrån faktiska behov. Kontanta gärna oss om ni är säkra på vad som är rätt för er. Vi hjälper er göra ett bra val.

2. Ha ett långsiktigt perspektiv

Även om det fortfarande råder en föreställning om att det finns en internationell och gemensam pallstandard, så har de senaste decennierna visat att man aldrig kan vara säker på att samtliga aktörer använder eller föredrar samma palltyp.

Även om Europapallen är väldigt vanligt förekommande, och stöds av de flesta lyftvagnar och palltruckar i Europa, så är det inte säkert att den är mest lämpad i en internationell kontext.

Kom därför ihåg att ha ett långsiktigt perspektiv gällande val av såväl pall som pallställ, och räds inte för att överväga att komplettera lager och utrustning med vad som krävs för att hantera fler standarder.

Som en del av detta satsar vi i stor utsträckning på hållbara och kvalitativa pallar som lever upp till de certifieringar och krav som råder. Det gör att ni hos oss alltid kan hitta pallar som motsvarar verkliga behov.

3. Glöm inte prissättningen

Genom att vara noggrann i sitt val av pallar så får man ofta även ett långsiktigt förmånligt pris. Vi säkerställer alltid ändamålsenlig prissättning genom stora inköp och effektiv lagerhantering. Det gör att ni hos oss alltid kan få lämpliga pallar till konkurrenskraftiga priser.

4. Kontakta oss för konsultation

Är ni inte säkra på vilka pallar som är rätt val för er verksamhet? Då kan ni med fördel kontakta oss så utvärderar vi era behov och gör det enkelt för er att välja rätt. Med lång erfarenhet av att leverera lastpallar till ett stort antal olika branscher vet vi hur viktigt det är att välja ratt pall utifrån såväl rådande omständigheter, som utifrån framtida behov.